PSG Vojvodina – SNS unizio Parlament Vojvodine, mi ćemo mu povratiti vrednosti

PSG Vojvodina – SNS unizio Parlament Vojvodine, mi ćemo mu povratiti vrednosti

Poslanici Pokreta slobodnih građana u Skupštini autonomne pokrajine Vojvodine, izabrani na listi koalicije Srbija protiv nasilja, nisu danas učestvovali na konstitutivnoj sednici kako bi ukazali na krađu izbora na svim nivoima. 

Pokrajinski odbor Pokreta slobodnih građana se ispred koalicije zahvaljuje svim građanima Vojvodine, njih 215 hiljada koji su podržali našu listu, kao i svim kontrolorima i posmatračima koji su pomogli da se otkrije nezapamćena krađa glasova, koja je potvrđena i jučerašnjom Rezolucijom Evropskog parlamenta, koja je to osudila, i na taj način pokazala i Evropi i svetu u kakvoj državi i društvu živimo i šta nam je doneo dvanaestogodišnji režim Srpske napredne stranke. 

Srpska napredna stranka je unizila Parlament Vojvodine i dovela do toga da u potpunosti poništi sve temeljne vrednosti koje su građene decenijama, svela je ovu instituciju na dekor koji ne služi ničemu. PSG se od osnivanja zalaže za suštinsku decentralizaciju, donošenje neophodnih zakona o nadležnostima i finansiranju, kao i svim pitanjima koji se tiču građana Vojvodine. 

Zato ćemo se radom naših poslanika dr Miroslava Ilića i Svetlane Kozić u Skupštini autonomne pokrajine Vojvodine i Anne Oreg u Narodnoj skupštini Republike Srbije truditi da opravdamo poverenje koje smo dobili od građana i pokazati ono što nas suštinski razlikuje od sadašnje vlasti. Građanima obećavamo borbu za modernu, evropsku, bogatu i građansku Vojvodinu, a ne onu u kojoj vladaju kriminal, korupcija i nepotizam, a pokrajinska vlast i vlasti u svim lokalnim samoupravama su puke marionete u rukama centralne vlasti kao što je to sada slučaj.