Osnovan odbor Pokreta slobodnih građana u Kikindi

Osnovan odbor Pokreta slobodnih građana u Kikindi

U Kikindi je 16. marta osnovan Gradski odbor Pokreta slobodnih građana. Za predsednika odbora izabran je Igor Grandić. 

Grandić je završio višu umetničku školu ,,Pancho lasso“, Lanzarote, Španija, odsek viši tehničar vizuelnih umetnosti i advertajzinga. Studirao je filozofiju i sociologiju na Filozoskom fakultetu u Novom Sadu (završene 3 godine). Trenutno je na prvoj godini VŠSS u Kikindi. Zaposlen je u Kikindi u Centru za likovnu i primenjenu umetnost TERRA na mestu grafičkog urednika, dizajnera, fotografa i organizatora aktivnosti. Jedan je od dvojice osnivača i organizatora multikulturalnog art festivala TERRAVIVA, koji se u Kikindi prošle godine održao dvanaesti put. Pokretač je TERRA FOTO/KINO kluba i jedan od organizatora poslednjeg revitalizovanog festivala ,,Kikindski kratki metar“. Organizator je manifestacije Noć Muzeja u TERRA muzeju, Kikinda. Organizator je i vodeći član je član Umetničke grupe ,,Vanzemljaci” sa kojom priređuje izložbe i umetničke akcije u formalnim i neformalnim prostorima. Bavio se preduzetnišvom u Španiji kao galerista, i u Srbiji kao vlasnik ART GASTRO restorana ,,Nasuvo i Kitnikez” u Kikindi. 

Tokom izborne Skupštine GO, Grandić i izabrani članovi GO izneli su izveštaj o radu Pokreta Slobodnih građana u Kikindi u periodu dok je funkcionisao kao povereništvo. Istakli su da su na prethodnim izborima pokazali da su kapaciteti kikindskog PSG-a jednaki kapacitetima odbora najjačih opozicionih političkih stranaka u gradu, te da se svrstavamo među prve tri po broju delegiranih kontrolora, prikupljenih potpisa i organizovanih i sprovedenih aktivnosti u kampanji. 

Kao prioritetne planove za dalji rad naveli su jačanje organizacije rastom broja članova, ali i aktivista koji nisu članovi a mogu da pomognu kroz razne vrste doprinosa. 

Sednici su prisustvovali predsednik  pokrajinskog odbora dr Miroslav Ilić i predsednik pokrajinskog izvršnog odbora Duško Radaković.