PSG Novi Sad protiv novog poskupljenja grejanja

PSG Novi Sad protiv novog poskupljenja grejanja

Novosadska vlast je odlučila da, samo nekoliko meseci nakonšto je podigla cenu grejana za 17 odsto, ponovo zavuče ruku u džep građana, i da podigne cenu grejanja i tople vode 8-12 odstoveć od 1. marta, zavisno od kategorije potrošača.

Pokret slobodnih građana Novi Sad smatra da je ovo poskupljenje nepotrebno i na štetu građana Novog Sada pošto je prethodna zima bila jedna od najblažih u poslednjih 30 godina, pa su napravljenje i ozbiljne uštede na potrošnji svih energenata. U tim uslovima bi trebalo očekivati smanjenje računa za grejanje i toplu vodu ili barem zadržavanje postojećih cena, posebno ako se ima u vidu prošlogodišnje drastično poskupljenje.

Izgleda da je u timu odlazećeg gradonačelnika Milana Đurića procenjeno da i dalje bez problema mogu uzimati novac Novosađanima, koji su inače i među najredovnijim platišama u zemlji. Prethodno poskupljenje je prošlo bez značajnih protesta, pa računaju da će i ovo proći.

Krajnje je vreme da se izvrši detaljna revizija poslovanja Toplane, kako bi građani  Novog Sada ostvarili uvid u to gde završava njihov novac. To će biti jedan od prvih zadataka nove vlasti nakon izbora koji nas očekuju na proleće.