Vladimir Pajić – Opasna materija zvana Aleksandar Šapić

Vladimir Pajić – Opasna materija zvana Aleksandar Šapić

Dragi Beograđani,

Da li znate da se ispod centra grada svaku noć, potpuno neuslovno, bez adekvatnih dozvola i mera zaštite – u kompozicijama prevozi opasan teret koji moze u našem gradu da izazove katastrofu neslućenih razmera? Znate li da se opasan teret ovim putem prevozi na ovaj način samo zato što je vlastima važnije da prodaje 1000 sumnjivih kvadrata u Beogradu na vodi, zbog koga je ukinuta pruga oko Kalemegdana, a nova zaobilazna, preko mosta u Vinči, nikad nije izgrađena?

Da li možete da razumete da se neko usuđuje da dovede živote nas i naše dece u opasnost zbog zgrtanja profita koji ide u ko zna čije džepove?

Da li znate da se gradonačelnik, i lovac na sopstvene kvadrate u zemlji i inostranstvu, Aleksandar Šapić, pravi blesav na tu činjenicu i izjavljuje kako “nema informacije da je prevoz opasnih materija kroz Vračarski tunel nebezbedan“, iako je BIRN dokumentovano pisao o tome još 2021. godine, a stručnjaci objašnjavali koje su sve moguće posledice. Uz sasluženje gradskog menadžera Miroslava Čučkovića, valjda zato što je Čučković osvedočeno uspešan u prikrivanju činjenica koje bi mogle da spreče ili barem umanje broj žrtava u velikim katastrofama (vidi pod haštagom #Obrenovac, #poplave #Čučković).

To što gradonačelnik i gradski menadžer nemaju stručnog znanja iz neke oblasti, ne može biti opravdanje za odbijanje svake vrste saveta i ukazivanja da su građani i njihova imovina ugroženi. Pored toga još se usuđuje da napada novinare i da to naziva dizanjem panike. Šapić i Čučković se problemima u Beogradu bave pod kovanicom „valjda neće“, jer nema drugog objašnjenja za neodgovornost koju emituju iz nedelje u nedelju, pa smo tako dobili i da probijanje Savskog nasipa nije štetno po njega, a da se od jakih kiša koje izazivaju bujične poplave u Beogradu, umesto kišnom kanalizacijom branimo saobraćajnim znacima.

Građani Beograda zaslužuju gradonačelnika i vlast koja se brine o njihovim problemima, a ne pohlepnog hrčka koji je procenio da su njegova nelegalna vila na Bežanijskoj kosi i novootkrivena vila u Trstu na bezbednoj udaljenosti od svih potencijalnih katastrofa koje mogu zadesiti grad koji mu je poklonjen na upravljanje.

Predsednik Beogradskog odbora PSG

i odbornik u Skupštini grada Beograda

Vladimir Pajić