Branislav Klašnikov – Treba da idemo u korak sa svetom

Branislav Klašnikov – Treba da idemo u korak sa svetom

Da ste se posle trideset godina probudili jedno jutro iz dubokog sna, činilo  bi nam  se da se nista nije promenilo. Na televiziji sa nacionalnim frekvencijama u jutarnjim programima tema su i dalje strani plaćenici, domaći izdajnici i peta kolona. Na ulicama se demonstrira zbog pokradenih  izbora, policija i dalje prebija demonstrante, a inflacija sve više degradira ionako tezak  život građana. 

Prava radnika se ne poštuju, radi se prekovremeno i uobičajeno je da to nije plaćeno. Ako ste zaposleni u proizvodnji može vam se desiti da ni pauzu ne možete da koristite, a odmor može da vam traje samo dve nedelje. 

Uveče ako biste zalutali u neki klub gde se pušta muzika devedesetih shvatili biste da se zaista ništa nije ni kulturološki promenilo, samo ste vi stariji.  Neke nove generacije uživaju slušajući  muziku koju ste i vi tada slušali, i ne znajući kako se tada živelo.

Da bi to promenili neophodno je da svi podignemo svoj glas i da insistiramo da političari budu promenjivi ako ne rade u interesu građana. Da nas niko ne krade na izborima. Da ne morate za svaku sitnicu koju je država u obavezi da vam reši da se dajete mito. Da plate i penzije budu dovoljne za dostojanstven život. Da nam ne obećavaju neosnovano Expo standard, već da do tog standarda zaista i dođe pravljenjem održivog sistema. Da korupcija ne bude pravilo već izuzetak. Da ne bude listi čekanja za operacije, jer nema ko da nas leči. Da nam decu nema ko da uči jer su svi emigrirali  iz zemlje. Da ogranizovani kriminal ne bude svakodnevnica. Da za one koji  diluju drogu kazna ne bude nanogica ikućni pritvor, već višegodišnji zatvor. Da kad pustite dete na igralište ili ode u školu  da znate da je sigurno. Da se mladima stvore uslovi  da ostanu ovde u zemlji.

Nova generacija političara želi sve to da promeni, želimo da idemo u korak sa svetom, da zivimo u zemlji gde je uspostavljen uređeni sistem u kom  će svako znati na šta ima pravo, a pomoć neće zavisiti od volje ili predizbornih obećanja moćnika već če biti uređena zakonom. Da ne bude bitno ko je na vlasti već da glavno pitanje bude: Šta je država uradila za društvo i dobrobit svakog  građanina.