Vladimir Pajić u susret dugo očekivanoj sednici Skupštine grada Beograda

Vladimir Pajić u susret dugo očekivanoj sednici Skupštine grada Beograda

Kako pada kvalitet života u Beogradu, tako pada i rejting Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Mora se priznati da je aktuelni gradonačelnik tome doprineo kao da se trudio. Koliko je naneo štete gradu pomislilo bi se da je, kao nekada lažni opozicionar, sada lažni “pozicionar”. Ne bi bilo teško zaključiti da je taj lik uvek lažan. Sve što je uradio predstavljalo je štetu po društvo, ali ironično, i štetu za Srpsku naprednu stranku. Zato su beogradski izbori njima problem i zato se “maše” svime i svačime samo da se zabašuri taj pad. Ipak, pašće kiša pa ćemo biti poplavljeni i tu mahanje ne pomaže. To mahanje neće sakriti ni činjenicu da je Šapić posle tragedije u Ribnikaru organizovao “kontrapomen” kako bi izbegao suočenje sa građanima na Cvetnom trgu.

Najavljivali su u ovoj godini mnogo toga. Najavljivali su radove na zgradi Muzeja grada Beograda u Resavskoj ulici, rekonstrukciju Trga Nikole Pašića, kanalizaciju u delovima grada gde je nema, a od svega toga nije se desilo ništa. Pod Šapićevom komandom je samo sproveden onaj fijasko od festivala, kako god da se zvao i fijasko od “povećanja naplate karata u javnom prevozu” detonacijom postojećeg sistema.

Iz društvene krize koja je nastala stradanjima u Ribnikaru i Mladenovcu oni nisu naučili ništa. Još manje su uradili. Škole su jednako nesigurne i nebezbedne. Kozmetičke ministarske promene predstavljaju samo popunjavanje koalicione rupe koja se otvorila. Takav neozbiljan, površan i konfliktan odnos samo unosi nemir roditeljima i prosvetnim radnicima. 

Nakon “najsigurnije” i najsramotnije sednice republičke Skupštine u pratnji vojske, policije i obezbeđenja koja je bila posvećena rebalansu budžeta, očekuje nas i sednica skupštine grada Beograda. Ne bi iznenadilo da vojsku, policiju i pojačano obezbeđenje imamo i na njoj? 

Potrebno je obezbediti “normalno funkcionisanje vlasti”. Potrebno je “obezbediti” sve oni što je njima normalno, a nama nenormalno.

Mi želimo da planiramo i sprovodimo ideje koje su dobre za grad, a ne da pišemo budžet barutom, puškama i pištoljima. To je razlika koja će osloboditi Beograd i od njega napraviti otvoren, slobodan, zelen, kulturan i inovativan grad.