Vladimir Pajić – Studenti i njihovi roditelji ne glasaju u Beogradu, pa ih zato nema u budžetu

Vladimir Pajić – Studenti i njihovi roditelji ne glasaju u Beogradu, pa ih zato nema u budžetu

„Budžet grada Beograda ne rešava ni jednu krizu i problem koji su suštinski za građane: ekonomsku, ekološku, energetsku i stambenu, već je nastao iz straha od glasača zbog pada podrške, zato se koriste neki od predloga opozicije posle 10 godina upornog ponavljanja. Građane krivite za zagađenje vazduha, a nema ni jedne mere koja će se baviti time da se smanji broj individualnih ložišta, čak ni u vlasništvu grada, a kamoli kod građana. Nema mera za dovođenje gasa, za proširenje mreže tramvaja i trolejbusa ili subvencija za bilo koji vid ekološkog grejanja.“ rekao je Vladimir Pajić odbornik u Skupštini grada Beograda na raspravi o budžetu za 2023. godinu Beograda.

Zamenik šefa odborničke grupe Ujedinjeni Pajić je dodao „Nećete da im dovedete gas i da im date subvencije, jer hoćete da im poklonite pred izbore po metar nekih tankih grana sečenih ko zna gde koje predstavljate kao drva za ogrev, s čim se onda slikate za društvene mreže. Žmurite na ekološku katastrofu i ne rešavate je samo zato što građani na istraživanjima kažu da nemaju novca da uvedu ekološko grejanje.“

“U godini energetske, ekonomske, stambene i ekološke krize dok nam se odseljava pamet ove zemlje, vi radite rekonstrukciju Trga Nikole Pašića za pola milijarde dinara, a onda odete i slikate se kako najugroženijim građanima dajete jednu teglu ajvara.  Naši poslanici iz Pokreta slobodnih gradana Republičkoj skupštini su podneli amandman za izgradnju studentskog grada i za to smo našli novac. I u ovom budžetu niste izdvojili ništa za studentske domove i povećanje kapaciteta za stanovanje studenata, niti za pomoć njima kod stanovanja u ovoj godinu. Vi o studentima i o njihovim porodicama pogođenim rastom cena stanova ne brinete, jer oni ne glasaju u Beogradu,pa su manje važni, jer je samo bitno kako dobiti glasove na narednim izbore. Ovim ponovo svađate Beograd sa ostatkom Srbije.” zaključio je Vladimir Pajić, predsednik Beogradskog odbora PSG.

Video je dostupan ovde.