Vladimir Pajić – Šapić da konsultuje stručnjake za javni prevoz

Vladimir Pajić – Šapić da konsultuje stručnjake za javni prevoz

“Pozivam Aleksandra Šapića, na našu nesreću još uvek gradonačelnika Beograda, da pre nego što se ponovo pojavi u medijima, napravi konačan predlog cenovnika karata za prevoz.” rekao je Vladimir Pajić, predsednik Beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana i odbornik u Skupštini grada Beograda.

Pajić je dodao da za sada jedino sigurno znamo da penzioneri i maloletnici neće plaćati kartu, a za sve ostale ostaje neizvesno šta ih čeka od sledećeg meseca.

“Moram da zamolim gradonačelnika, da pre sledeće izjave u medijima pozove stručnjake za javni prevoz, a oni verujte postoje, i napravi konačni predlog s kojim će izaći i pred građane i pred nas odbornike u Skupštini. Zaista je neozbiljno da treći put u pet dana on potpuno menja iznos cena, svaki put ubacujući nove elemente.” kaže Pajić.

Pajić je rekao: “Zaista je neozbiljno da o funkcionisanju gradskog prevoza odlučuje čovek koji se, iz svih izjava sasvim očigledno, ne vozi prevozom, ne razume dinamiku saobraćaja, a ne poštuje ni neka osnovna tržišna pravila. Tako prema poslednjem predloženom rešenju se građanima koji rade pet dana u nedelji više isplati da kupuju jednokratne karte, nego mesečnu, što je verujem jedinstven slučaj u svetu.” 

“Upozoravam Šapića da bi ovakvim neozbiljnim pristupom mogao da dovede do potpunog raspada javnog prevoza u Beogradu, što ni njegovim prethodnicima nije uspelo.” zaključio je Pajić.