Stefan Simić – Podrška uzbunjivaču Urošu Tepavcu

Stefan Simić – Podrška uzbunjivaču Urošu Tepavcu

Pokret slobodnih građana pruža podršku zaposlenima i profesorima Šeste beogradske gimnazije koji su juče održali štrajk upozorenja sa jednim zahtevom – momentalnim razrešenjem direktora Radisava Milića. Nakon niza propusta, direktor Milić krenuo je u odmazdu i pokrenuo je dva disciplinska postupka protiv uzbunjivača profesora Uroša Tepavca koji ga je prijavio za zloupotrebe sredstava.

„Nedopustivo je da ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović godinu dana izbegava da postupi po zakonu i razreši funkcije Milića, s obzirom na to da Forum beogradskih gimnazija dve godine ukazuje na njegova nezakonita postupanja i da je gradska prosvetna inspekcija dala preporuku za njegovo razrešenje“, kaže Stefan Simić predsednik Beogradskog odbora PSG.

Simić podseća da je Radisav Milić već dva puta gubio funkcije u školama zbog propusta u radu, a svega godinu dana od imenovanja na treću funkciju, ponovo je načinio prestup, jer je bez saglasnosti Agencije za sprečavanje korupcije zaposlio suprugu člana školskog odbora i člana Srpske napredne stranke.

Štrajk upozorenja ujedno je i skup podrške Urošu Tepavcu protiv koga su pokrenuti disciplinski postupci po pritužbi funkcionera škole, a ne roditelja. Nedavno je po istom principu „kažnjen“ i profesor Jovan Knežević, pa iz Foruma beogradskih gimnazija kažu da su u pitanju disciplinski postupci iz osvete.

„Obrazovanje nam se urušava i to se moze videti na svakom koraku. PSG se zalaže da obrazovni sistem bude oslobođen od partijskih kadrova koji ne rade za dobrobit dece“, zaključuje Simić.