Simić: Šapić najavom seljenja Kuće cveća pokriva smenu glavne građevinske inspektorke

Simić: Šapić najavom seljenja Kuće cveća pokriva smenu glavne građevinske inspektorke

Kad god Aleksandar Šapić napravi haos u upravi grada, on se u dobrom radikalskom maniru okrene identitetskim pitanjima. Tako danas pokušava da temu smene glavne građevinskeinspektorke Nataše Ivanović Jokanović zatrpa izjavom kako ćeiseliti Kuću cveća I Muzej Jugoslavije, ili kao što se pre dvadana obračunavao sa “proustašama” među pripadnicimaProglasa.

“Svako ko krene u okršaj sa divljom gradnjom u ovom gradu, postaje smetnja a Šapić više i ne preza od toga da kazni svakoga ko mu se meša u prljave poslove“, kaže Stefan Simić predsednik Beogradskog odbora PSG.

Simić napominje da se ovakvim podmetanjem tema trudi se da se sakrije sve ono što je upropastio u dve godine mandata, kao na primer i to da je od stare Železničke stanice već predviđeno da se gradi Muzej istorije Srbije, ali da taj projekat nije odmakao dalje od fasade, a danas se Šapić probudio sa novom lokacijom za isti muzej.

Razumemo da Šapić kao bivši demokrata mora da se dokaže da je veći radikal od radikala, ali čak i njihov rodonačelnik, a sada koalicioni partner, Šešelj, je davno odustao od ovakvih projekata. Smatramo da su Kuća cveća i Muzej istorije Jugoslavije značajni za istoriju i kulturu našeg glavnog grada i nećemo dozvoliti da ih bilo ko iseli.

Kako saznaje portal  Nova S, inspektorka je početkom godine pokrenula inicijativu za poništavanje velikog broja građevinskih dozvola, i od momenta kada je rešila da zatvori divlja gradilišta u Beogradu, Nataša Ivanović Jokanović je probudila negodovanje gradskih funkcionera što je dovelo do njene smene.

Simić napominje da je divlja gradnja jedan od najvećih problema u gradu, da je leglo kriminala i korupcije i da je neophodno preispitati sve građevinske dozvole i kazniti one koji zakon krše.

Zahtevamo da se Aleksandar Šapić i Sekretarijat za inspekcijske poslove oglase i objasne zašto je smenjena inspektorka Ivanović Jokanović i zašto se na kraju Šapić bavi Titom dok točkovi raspalih autobusa ubijaju ljude po ulici.