PSG započeo kampanju za lokalne i pokrajinske izbore u Vojvodini

PSG započeo kampanju za lokalne i pokrajinske izbore u Vojvodini

Pokret slobodnih građana započeo je danas u Novom Sadu kampanju za redovne lokalne i pokrajinske izbore u Vojvodini koji nas očekuju do sredine sledeće godine, predstavljajući zajedno sa 25 lokalnih odbora viziju moderne, decentralizovane i uređene Vojvodine.

“Položaj Vojvodine nikada nije bio na nižem nivou. Sa oduzetim nadležnostima, bez izvornih prihoda i Zakona o finansiranju, Vojvodina je praktično postala mrtvo slovo na papiru čije institucije su dobrodošle jedino partijskim uhlebljenjima. Vojvodina je bila primer kako uspešna decentralizacija može da donese bolji život za sve građane i mi želimo da to obnovimo. U prethodnom periodu radili smo na razvoju naše organizacije, i hoćemo da spremni dočekamo izbore koji nas neminovno očekuju.” zaključila je Anna Oreg.

„Za PSG decentralizacija znači da verujemo da građani najbolje znaju šta je za njih korisno i šta je najpotrebnije da se uradi u njihovim lokalnim sredinama. Verujemo da promena ne dolazi iz jednog centra, već iz svakog pojedinačnog mesta. Ubeđena sam da bi Srbija i Vojvodina bili mnogo bolje mesto za život ako bismo uspeli da vratimo veru ljudima da oni najbolje znaju šta im nedostaje u njihovoj sredini: da li su to pruge, putevi, domovi zdravlja, vrtići, parkovi, kulturni centri, sportski centri ili fabrike” rekla je Anna Oreg, predsednica Vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih građana i narodna poslanica na konferenciji za medije.

Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana i narodni poslanik otvorio je skup i poručio: “Misija Pokreta slobodnih građana je oslobađanje svih zarobljenih potencijala naše zemlje. Vojvodina je upravo primer zarobljenog potencijala i dokaz katastrofalnih posledica centralizma. Vojvodina je nekada to bila, a mi nudimo rešenja kako ponovo da postane evropski uređen region koji bi služio kao dobar primer decentralizacije i za druge delove Srbije.”

“Zbog toga su se danas na inicijativnoj sednici Vojvođanskog odbora PSG okupili predstavnici 25 lokalnih odbora u Vojvodini. Ne želimo da učestvujemo u Vučićevom prenemaganju i licitiranju o datumu izbora već se za njih pripremamo kada god budu i zbog toga pozdravljam rešenost našeg vojvođanskog odbora da sa tim pripremama startuju odmah” zaključio je Grbović.