PSG – Podržavamo poljoprivrednike i protest do potpunih ispunjenja zahteva

PSG – Podržavamo poljoprivrednike i protest do potpunih ispunjenja zahteva

Vojvođanski odbor Pokreta slobodnih građana daje punu podršku okupljanju i blokadi puteva izmučenih, i na rubu ivice opstanka, poljoprivrednika.

Situacija u poljoprivredi je nikad dramatičnija, ako imate najveću cenu žitarica u proteklih nekoliko godina u istoriji čovečanstva, a da naša primarna poljoprivreda propada, znači da ništa nije u redu u sistemu Republike Srbije.

Vojvođanski odbor PSG-a ukazuje na to da kada za ministre poljoprivrede birate ljude koje ste imali na toj poziciji, kada imate neodgovornu politiku koja ima za cilj da štiti pre svega korupciju, lobije, da netransparentno deli javne pare, onda na kraju dođemo u situaciju koju imamo danas, gde nema pomoći i dolazi do potpunog kolapsa u poljoprivredi. U srpskom stočarstvu je katastrofa, a Srbija je u poljoprivredi izgubila 15 godina i sada je na provaliji.

Pozivamo predsednicu Vlade Anu Brnabić, ministarku poljoprivrede Jelenu Tanasković i Malog, ministra finansija da prestanu da izigravaju SNS botove i shvate ozbiljnost situacije, i opasnost od potpune propasti poljoprivrede u Srbiji, i tražimo od istih da ispune sve zahteve paora i poljoprivrednika na blokadama u najkraćem roku.

Ako postoje pare za nacionalne stadione, sulude propale investicije, dotirane od države, koje gotovo po pravilu propadaju posle par godina, i punjenje džepova funkcionera Vučićevskog režima onda moraju da se ispoštuju i zahtevi poljoprivrednika.

Vojvođanski odbor Pokreta slobodnih građana solidarno stoji uz poljoprivrednike i čvrsto podržava proteste i blokade puteva do potpunih ispunjenja zahteva, bez ikakvih kompromisa sa karikaturalnim predstavnicima Vlade Srbije i direktno traži od onog ko u ovoj zemlji odlučuje o svemu, da naredi svojim poslušnicima u Vladi da reše problem i ispune zahteve poljoprivrednika.

Vojvođanski odbor Pokreta slobodnih građana