PSG osuđuje izjavu Šapića u kojoj je Proglas optužio za “proustaštvo”

PSG osuđuje izjavu Šapića u kojoj je Proglas optužio za “proustaštvo”

“Pokret slobodnih građana osuđuje izjavu Aleksandra Šapića u kojoj je rekao da “Proglas reprezentuje proustašku politiku” i optužio opoziciju da zastupa antisrpsku, proustašku i secestionističku politiku.”

Aleksandar Šapić je u nedostatku rezultata kao gradonačelnik i katastrofalne situacije u svim segmentima funkcionisanja grada, odlučio da svoju kampanju vodi isključivo na najnižim porivima nacionalizma i napadima na sve građane.

Posebno je zabrinjavajuće to što Šapić postavlja pitanje da li su zakoni Srbije dobri, kad neko može slobodno priča i ne bude za to sankcionisan. Ovim jasno pokazuje upravo tendencije ka totalitarnim ideologijama za koje optužuje opoziciju, u kojima se javna reč zabranjuje, a svi koji odbijaju da se povinuju stranci na vlasti zatvoreni ili prognani.

PSG smatra da su građani Beograda već dva puta jasno rekli da ne žele da im ovakav čovek bude gradonačelnik, a Srpska napredna stranka na vlasti. Od ključne važnosti je da se njihova volja poštuje, a da upravu nad našim glavnim gradom preuzmu ljudi koji shvataju njegovu kosmopolitsku prirodu i otvorenost za sve ljude i njihova mišljenja.