PSG Niš – Nećemo dozvoliti krađu izbora i u Nišu

PSG Niš – Nećemo dozvoliti krađu izbora i u Nišu

„Zloupotreba vlasti Srpske napredne stranke, oličene u gradonačelnici Dragane Sotirovski, dostigla je svoj vrhunac što se najbolje vidi po pitanju izbornog procesa, odnosno velikog priliva upisanih građana u birački spisak bez stvarnog prebivališta u Nišu, a sve za potrebe lokalnih izbora koje očekujemo. PSG će zajedno sa koalicionim partnerima „Srbija protiv nasilja“ učiniti sve da se takve vrste zloupotreba identifikuju i obelodane. Takođe, svojim predizbornim aktivnostima delovaćemo u smeru vladavine prava i poštovanja zakona i zahtevati da se onemogući glasanje bilo kome ko stvarno ne živi u Nišu.“, kaže Ivan Jovanović poverenik PSG u Nišu.

Postoji najmanje 130 adresa sa brojem „0“ (nula) na kojima je prijavljen veliki broj birača, a na mnogim adresama kao što su stambene zgrade na području Gradske opštine Medijana upisan je nesrazmeran broj birača u odnosu na veličinu objekta.

“Da se priprema krađa glasova na lokalnim izborima u Nišu uviđa se i na nelogičnostima broja nepostojećih birača na Trgu kralja Aleksandra, u naseljima „Deveti maj“, „Crvena Zvezda“, „Stočni trg“. Po kom osnovu su ti ljudi upisani? Odgovor o razlozima povećanja prijavljenih prebivališta čeka se od PU Niš koja je obavestila da joj je za odgovore potreban maksimalan zakonski rok od 40 dana.” zaključuje Jovanović.

Zbog ovog slučaja niška opozicija zahteva sastanak sa načelnikom PU Niš i upozorava vladajuću stranku da će braniti svaki glas.