PSG: Naprednjaci odsustvom priznaju krađu u Kragujevcu

PSG: Naprednjaci odsustvom priznaju krađu u Kragujevcu

Gradska kasa u Kragujevcu u narednih par meseci biće olakšana za 2.5 miliona evra za eksproprijaciju vlasnicima objekta za zemljište koje nije njihovo – a pokušaj opozicionih odbornika da se održi hitna sednica Skupštine grada u Kragujevcu ni iz drugog puta nije uspeo, jer se predstavnici vlasti nisu pojavili.

Pokret slobodnih građana smatra da nepojavljivanje predstavnika vlasti na današnjoj sednici Skupštine grada Kragujevca zakazanoj sa samo jednom tačkom dnevnog reda – nadoknadom za zemljište na placu „Zastava servisa“ govori u prilog tome i potvrđuje da se radi o protivzakonitoj odluci koju je Skupština grada donela i da oni ne smeju da pred građanima preuzmu odgovornost za ono što su učinili.

Zamenica predsednika Skupštine Anđelka Stojković iz Srpske napredne stranke, protivno Poslovniku i zakonu, zaključila je da sednice na ovu temu više ne mogu da se zakazuju.

Izbegavanje odgovornosti i punjenje privatnih džepova novcem građana – manir specifičan za predstavnike vlasti, neće proći nezapaženo i bez reakcije. Posebnom odeljenju za suzbijanje kriminala u Kragujevcu jutros je podneta krivična prijava od strane svih 36 opozicionih odbornika u gradskom parlamentu, protiv gradonačelnika Nikole Dašića, vršioca dužnosti gradskog prvobranioca Zlatka Gorgievskog i predsednika Skupštine grada u prošlom sazivu Miroslava Petrašinovića.

PSG poziva Više javno tužilaštvo u Kraljevu da postupi savesno, pokrene postupak i zaštiti novac građana Kragujevca.