Opozicija u Novom Sadu izvela akciju obeležavanja divlje gradnje

Opozicija u Novom Sadu izvela akciju obeležavanja divlje gradnje

Opozicione političke organizacije Pokret slobodnih građana, Akcija progresivne Vojvodine, Srbija centar-SRCE, Pokret za preokret, Demokratska stranka i Stranka slobode i pravde danas su izvele akciju „Obeležavanje divlje gradnje“ kod podzemnih garaža koje se grade kod kompleksa Banovine.

„Došli smo u posed dokaznom materijalu da je građevinska dozvola za te radove izdata mimo zakona i zbog toga smo podneli krivične prijave na koje još uvek nemamo odgovor. Mi živimo u zemlji u kojoj kada želite da rešite nešto u administraciju uvek fali neki čuveni papir. S tim u vezi ako ste bliski sa bivšim gradonačelnikom, a sadašnjim ministrom Milošem Vučevićem i pri tom se zovete Vukajlo Babić i direktor ste firme Inobačka, takav problem nemate. Građevinska dozvola će vam se izdati mimo svih zakonskih procedura. Imate dozvolu da usred centra obavljate divlju gradnju pa čak i da time narušite zgradu Skupštine AP Vojvodine.“, navela je narodna poslanica Pokreta slobodnih građana Anna Oreg

„Pokrajinska vlast na čelu sa Igorom Mirovićem obmanjuje javnost tvrdeći da je sanacija zgrade završena, a nama kao narodnim poslanicima nije dozvoljena zvanično najavljena poseta ove nedelje  zbog navoda da taj deo zgrade i dalje nije bezbedan za upotrebu. Šire se opasne neistine i hoćemo da poručimo vladajućoj garnituri da mi ovo nećemo prećutati, jer smatramo da je došlo krajnje vreme da neko u ovoj zemlji odgovara za svoja nedela.“, dodala je ovom prilikom Oreg.