Nemanja Jovanović – Sačuvajmo urbanistički izgled i životni prostor Vračara

Nemanja Jovanović – Sačuvajmo urbanistički izgled i životni prostor Vračara

Nakon planirane gradnje u Mišarskoj, u ulici od nepunih 120m dužine i 7,5 širine, gde treba da se izgrade 3 zgrade od preko 27,5 metara visine koje prevazilaze sve urbanističke i estetske norme, komplikuju život svakog pojedinca koji živi u blizini i dodatno otežavaju katastrofalnu situaciju sa parkingom i saobraćajem, vračarski odbor Pokreta slobodnih građana neće ćutati. 

“Pozivamo sve organe i institucije da se bave svojim poslom i da sačuvaju gradsko jezgro, urbanistički izgled i životni prostor Vračaraca. Nama je dosta investitorskog urbanizma i tajkunskog hedonizma. Previše je primera uništenja Vračara da stane u jednu priču. Svako vidi na šta nam liči opština i kraj. Ovo je neidrživo.” izjavio je Nemanja Jovanović, poverenik PSG za opštinu Vračar.

“Živim na Vračaru skoro pola veka i svestan sam potrebe da se stvari menjaju, evoluiraju, da rastu, međutim mi nikada nismo hteli da živimo u “tunelima” od ulica u arhitektonskim klancima i “klisurama”? Najveći luksuz Vračara je postalo drvo, park, trotoar. Dokle je opština došla? Nema čistog vazduha. Nema parkinga. Nema duha. Nema sunca.” svedoči Jovanović.

Pokret slobodnih građana će vratiti Vračaru ono što je njegova najveća vrednost, a što aktuelna vlast ne razume. Mi podržavamo peticiju komšija i sugrađana. Vračar ima svoju dinamiku života, ima lepotu arhitekture, a vratićemo zelenilo i mir u saradnji sa građanima. Naša politika je usmerena na rešavanje komunalnih problema, na čuvanju Vračara i unapređenju života svakoga ko ovde živi.