Ksenija Bradić Veljović- “Najsmešnije obrazovanje u istoriji čovečanstva”  

Ksenija Bradić Veljović- “Najsmešnije obrazovanje u istoriji čovečanstva”  

Da uvek može gore, po ko zna koji put nas uverava vlast Aleksandra Vučića – Odbor za obrazovanje u novom sazivu Skupštine Srbije pripao je stranci dr Branimira Nestorovića, Mi-Glas iz naroda.

Nakon višegodišnjeg devastiranja prosvete na mnogo nivoa i načina, doživeli smo i ovaj nokaut. 

Da nije mnogo važno, samim tim i bolno i štetno, bilo bi čak  interesantno gledati sudbinu prosvete u Srbiji kroz kadrove koji joj sudbinu kroje. Da možemo sa strane i nesubjektivno da gledamo dokle i na koje sve načine se degradira obrazovanje za mandata Aleksandra Vučića, bili bi zadivljeni tom “kreativnošću” koja je nepresušna. Jer u svim svojim potezima, namera i poruka vlasti je očigledna: obrazovanje je nebitno.

 Ali, sa ovom odlukom se otišlo i korak dalje, sada je obrazovanje ne samo nebitno nego je postalo i sprdnja, jer dr Nestorović  širi nenaučne stavove i razne teorije zavera. Iako je lekar, on propagira lečenje ozbiljnih bolesti sodom bikarbonom i meditacijom, tvrdi da su ljudi sa plavim očima vanzemaljci, korona virus je bio “najsmešniji virus u istoriji čovečanstva” a Zemlja je ravna ploča. Kontroverze dr Nestorovića su svesna i podmukla manipulacija ljudima, a ako su iskrene, onda je njegov razum upitan. U oba slučaja dati takvim ljudima da vode obrazovanje je uvreda za zdrav razum i još jedan udarac za naše društvo.