Aris Movsesijan – Srbija da se ogradi od ordena kojim je Vulin nagrađen od FSB

Aris Movsesijan – Srbija da se ogradi od ordena kojim je Vulin nagrađen od FSB

Aris Movsesijan iz Pokreta slobodnih građana reagovao je na vest da je direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov odlikovao Aleksandra Vulina: “To je odlična vest. Time je stavljena tačka na sumnju da je takozvana „vojna neutralnost“ u stvari samo paravan za meki uticaj Rusije na ovim prostorima.”

Movsesijan dodaje da “sada ostaje više pitanja za Vučića, a ne za Vulina. Prvo, ko je i zašto postavljao Vulina na tako značajne bezbednosne funkcije, od direktora Vladine kancelarije za Kosovo, preko resora odbrane i unutrašnjih poslova koje je vodio, do pozicije prvog čoveka srpske tajne službe? Drugo, da li je Srbija država koja nastavlja svoj put u EU i u tom pravcu kreira svoju spoljnu politiku? Ako jeste, onda je potrebno ograditi se od ovog Vulinovog ordenovanja, očigledno zasluženog.”

“Na kraju, postavlja se i pitanje da li je termin „srpski svet“ u stvari Vulinov eufemizam za „ruski svet“? Ako je Vulinu prošao rok trajanja i ako je završio zadatke takozvane „vojne neutralnosti“, onda je potpuno jasno da se moraju tražiti precizni odgovori na ova pitanja nakon dobijanja ordena od direktora FSB-a. Puno pitanja, a samo je jedan orden.”, rekao je Movsesijan.