Anna Oreg – SNS ima samo viziju ugradnje, a ne razvoja naših gradova

Anna Oreg – SNS ima samo viziju ugradnje, a ne razvoja naših gradova

“Za ministra Vesića i Srpsku naprednu stranku je razvoj da privatna svojina za koju procene da treba da se gradi nešto što će biti od javnog interesa, od tog momenta vredi manje nego što je do tada vredela. Zemljište na koje su građani do tada plaćali porez kao da je građevinsko, prilikom otkupa od strane države računaće se po ceni poljoprivrednog nakon usvajanja ovog zakona. Na taj način oduzima se Ustavom zagarantovano pravo građana kao što je privatna svojina.” rekla je Anna Oreg, narodna poslanica i predsednica Vojvođanskog odbora PSG, tokom obraćanja u Narodnoj Skupštini povodom usvajanja zakona o konverziji zemljišta.

“Za vlast je razvoj i ukidanje plaćanja naknade za konverziju koja će samo na četiri lokacije u Novom Sadu oštetiti budžet grada za 12.5 miliona evra. Korist od toga će imati isključivo vaši investitori. Za njih razvoj znači i da infrastruktura ne prati stambene i poslovne zgrade, pa se izgradnja stambenog i poslovnog prostora radi tako da se ujedno ne grade i parkovi, vrtići ili škole koje će deca koja će tu živeti pohađati.” dodala je Anna  Oreg u nastavku svog obraćanja.

“Novih vrtića u njihovoj viziji razvoja – nema, pa tako u Novom Sadu imamo besplatne vrtiće ali nemamo mesta u njima za svu decu, već samo onu sa kvota koje odobri stranka. A ako osete neko nezadovljstvo uvek ostaje ona stara dobra, 10 hiljada dinara po detetu, 10 hiljada dinara po penzioneru i svima je dobro. Ne treba nama 10 hiljada dinara, nama treba uređena zemlja i sigurna budućnost. Nama treba da ima ko da nas leči, treba nam čist vazduh i voda, treba nam kvalitetno obrazovanje.” zaključila je Anna Oreg.