Anna Oreg – RTV Vojvodine nenamenski troši novac iz budžeta

Anna Oreg – RTV Vojvodine nenamenski troši novac iz budžeta

„Dok čekamo da sutra istekne konkurs za novog generalnog direktora istovremeno iščekujemo ko će ponovo pokazati jaču političku snagu kada pričamo o dve struje SNS-a, Vučević ili Mirović. Što se nas, a i građana, tiče potpuno je svejedno ko je od njih dvojice jači, uostalom treba da nas zanima da je SNS dovela gledanost ovog javnog servisa na nivo statističke greške i istovremeno sada želim da obavestim javnost da prema dostupnim podacima analitike finasijskog plana RTV-a za 2022. god vidimo da ima dosta neracionalnog i nenamenskog trošenja sredstava.“ rekla je Anna Oreg, predsednica Vojvođanskog odbora i narodna poslanica Pokreta slobodnih građana na današnjoj konferenciji za medije u Novom Sadu.

„Navela bih vam  tri konkretna primera, u kojima se najbolje vidi nenamensko trošenje sredstava. Prvi primer je da da RTV ima ugovore sa agencijama za održavanje higijene poslovnog prostora koji inače skoro i da ne koristi i na to izdvaja 22 hiljada evra mesečno. Druga usluga koju plaća RTV je usluga obezbeđenja i za to izdvaja skoro 13 hiljada evra mesečno, kao da je reč o banci, a ne zgradi u kojoj rade novinari, a možemo samo da pretpostavimo kojoj stranci su bliske agencije koje su tu angažaovane. Treći, možda i najveći skandal jeste da pored sagrađene nove zgrade, rukovodstvo RTV-a i dalje nije imalo kapaciteta da ga tehnički potpuno opremi i zbog zbog toga i dalje plaća 25 hiljada evra mesečno.“ dodala je Oreg.

„Finansijski plan je dostupan javnosti i na sajtu RTV-a tako da svako može u detalje da proveri ovo što sam iznela. Apelujemo na buduće rukovodstvo RTV-a kao i Upravni odbor da usliši one zahteve koje je opozicija prošli put podnela kako bi konačno vratili RTV građanima jer to je nezaboravite javno dobro.“ zaključila je Anna Oreg.