Anna Oreg na početku kampanje “Vojvodina bira” – Donošenje zakona o finansiranju Vojvodine je ustavna obaveza

Anna Oreg na početku kampanje “Vojvodina bira” – Donošenje zakona o finansiranju Vojvodine je ustavna obaveza

Donošenje Zakona o finansiranju Vojvodine je Ustavna obaveza, i on je morao biti donet do kraja 2008. godine, zato smo danas ovde da od građana tražimo podršku i izborimo se za suštinsku decentralizaciju, jer Vojvodina bira kako će se brinuti o svojim školama, bolnicama, putevima i svemu drugom.” rekla je danas narodna poslanica Anna Oreg u Kikindi na početku kampanje “Vojvodina bira”.

Pokret slobodnih građana danas je započeo kampanju “Vojvodina bira” u Kikindi, a plan je da se obiđu i drugi gradovi Vojvodine, a da na kraju kampanje u Narodnoj skupštini bude podneti Zakon o finansiranju Vojvodine i ismene Zakona o nadležnostima Vojvodine kako bi pokrajina ostvarila svoja ustavna ovlašćenja.

“Usvajanjem ovih zakonskih rešenja bi osnažili autonomni kapacitet naše pokrajine i sprečili dalju devastaciju i iseljavanje ljudi zbog prevelike centralizacije. Uz pomoć tog zakona Kikinda bi imala bolju preraspodelu novca i mogla bi da reši esencijalne probleme kao što su voda, putevi i pruge.” zaključila je Anna Oreg predsednica Vojvođanskog odbora PSG.