Radomir Đunić

Radomir Đunić

Rođen je u Loznici 31. maja 1970. godine. U rodnom gradu završio je Srednju ekonomsku školu, a diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Radomir Đunić je advokat, član Upravnog odbora Advokatske komore Šapca.

U profesionalnoj pravničkoj karijeri dužoj od dve decenije, baveći se praktičnom primenom pozitivnog prava, u oblasti građanskog, krivičnog, upravnog i radnog prava, uvek polazi od stava da je u uslovima nepostojanja elementarnih dostignuća savremene demokratije upravo advokat pozvan i obavezan, jer je za to i školovan, da bude zaštitnik prava građana, te osnovnih sloboda svakog čoveka garantovanih temeljnim dokumentima savremene civilizacije.

Istrajni opozicionar, uvek sklon kako temeljnom ocenjivanju i obrazloženoj kritici tuđih političkih stavova, ciljeva i delovanja, tako i suštinskom preispitivanju svojih političkih razmišljanja. Učesnik svih protesta i demonstracija: studentskih, narodnih, opozicionih, u prethodne tri decenije.

Kada više nije bilo dovoljno boriti se svakodnevnim profesionalnim angažovanjem i povremenim uličnim buntom, 2017. godine se akticno angažuje tokom predsedničkih izbora, odlučan da se od političke borbe ne odustaje do normalne, pristojne, života u njoj vredne Srbije, vraćene, u svakom smislu, u evropsku civilizaciju.

Jedan je od osnivača Pokreta slobodnih građana, 21. maja 2017. godine, u Garašinovoj  ulici u Beogradu.

Od decembra 2018. godine član je Predsedništva Pokreta u svojstvu regionalnog poverenika za Zapadnu Srbiju, a od Skupštine održane 27. septembra 2020. član Predsedništva Pokreta u svojstvu regionalnog predstavnika za Zapadnu Srbiju. Predsednik je Odbora za zakonodavstvo i pravosuđe Pokreta i predsednik Gradskog odbora Pokreta u Loznici.

Živi u Loznici gde i radi u samostalnoj advokatskoj kancelariji.

Oženjen, otac jedne kćerke.