Pavle Grbović

Pavle Grbović

Rođen je 19. Novembra 1993. godine u Beogradu gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Pravnom fakulteta Univerziteta u Beogradu 2016. godine. 

Pokret slobodnih građana je prva politička organizacija u čijem je radu učestvovao, a član iste je postao u julu 2017. godine. U okviru Pokreta obavljao je veliki broj poslova i bio na funkcijama koordinatora medijskog tima, člana Izvršnog odbora, sekretara Predsedništva, člana Predsedništva. U januaru 2020. godine imenovan je na mesto zamenika predsednika, a na izbornoj skupštini 27. Septembra iste godine većinom glasova svih delegata izabran je za predsednika. 

Bio je odbornik u skupštini grada Beograda od 2018. do 2022. godine, a u aprilu 2022. godine izabran je za narodnog poslanika. Zamenik je šefa najveće opozione poslaničke grupe „Ujedinjeni (SSP,PSG,Preokret,Sloga), kao i zamenik predsednika skupštinskog odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo. 

Politikom je počeo da se bavi zato što veruje da je potrebna nova energija kako bi se prekinuo višedecenijski začarani krug u kom su netrpeljivost, nacionalizam i mržnja devastirali društvo. Zalaže se za poštovanje i unapređenje ljudskih prava, za evropsku, građansku i sekularnu državu.