Aleksandar Radovanović

Aleksandar Radovanović

Član je Pokreta slobodnih građana od osnivanja, kao jedan od aktivnih učesnika Centralnog izbornog štaba u Predsedničkoj kampanji prvog predsednedika Saše Jankovića. Tokom 2017. i 2018. godine bio je Koordinator tima za kontrolu izbora i predstavnik Pokreta u koalicionom izbornom štabu za lokalne izbore 2018. godine u Beogradu. Nakon tih izbora preuzima press službu Pokreta gde mu je osnovni zadatak pisanje tekstova, saopštenja i sadržaja za društvene mreže. Imenovan je i za sekretara odborničke grupe Pokreta u Skupštini grada Beograda. 

U septembru 2018. godine imenovan je za člana Izvršnog odbora zaduženog za medije i komunikacije. Na izborima 2020. godine bio je kandidat za narodnog poslanika i aktivni učesnik kampanje liste Pokreta slobodnih građana. Za predsednika Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana izabran je na Glavnom odboru 10. oktobra 2021. godine. U kampanji za Predsedničke, Parlamentarne i lokalne izbore u Beogradu 2022. godine imenovan je za šefa Izbornog štaba Pokreta slobodnih građana, i član Centralnog izbornog štaba koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Rođen je u Paraćinu 15. januara 1989. Završio je Srednju medicinsku školu u Zaječaru i studirao Istoriju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Govori engleski i ruski jezik. Pre stalnog angažmana u Pokretu slobodnih građana radio je od februara do septembra 2011. godine u dnevnom listu Press kao novinar, a od maja 2012. do marta 2018. godine u Udruženju novinara Srbije kao novinar, saradnik na projektima vezanih za medijsku pismenost, slobodu medija i finansiranje medija u Srbiji, kao i koodrinator i predavač Novinarske škole Udruženja novinara Srbije.