Jelena Ваnjac

Jelena Ваnjac

Jelena Banjac je rođena 11. avgusta 1994. u Baču. Završila je Gimnaziju 20. oktobar u Bačkoj Palanci, a nakon toga upisuje Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu. Masterirala je na smeru Motoričke smetnje i poremećaji. Nakon toga završava psihoterapijsku edukaciju, gde stiče zvanje porodične savetnice.

Radno iskustvo počinje kao lična asistentkinja u osnovnoj školi, a zatim nastavlja da radi u oblasti predškolstva na poziciji koordinatorke jednog od objekata. Radila je kao nastavnica individualne nastave na predmetu Korektivno preventivne vežbe i igre u Specijalnoj školi.

Trenutno je vlasnica edukativnog centra, gde radi sa decom i odraslima. Ceo profesionalni život posvetila je individualnom razvoju dece i radu na mentalnom zdravlju dece, adolescenata i odraslih.

U Pokret slobodnih građana se učlanjuje 2022. godine i počinje aktivno da se bavi na formiranju Mladih. Paralelno radi na temama kao što su obrazovanje i ljudska prava. Izabrana je za Predsednicu Mladih Pokreta slobodnih građana 2023. godine.

Motive za bavljenje politikom nalazi u potrebi da se zaštite ugrožene kategorije društva, ali i da se kreira društvo u kome će se svi osećati slobodno, bez obzira na različitost.


Trenirala je karate 13 godina i aktivno prati sportska dešavanja. Slobodno vreme voli da provodi sa porodicom i prijateljima, kao i u igri sa svojim psom.