Vuk Đorđević | Predsedništvo | Pokret slobodnih građanaVuk Đorđević

Član predsedništva

Regionalni predstavnik Centralne Srbije

 

Rođen 15. novembra 1990. godine u Smederevskoj Palanci. Završio Pravni fakultet u Beogradu 2014. godine i po zanimanju je advokat.

Član Pokreta slobodnih građana od zime 2019. godine. Nedugo zatim imenovan za poverenika za Smederevsku Palanku. Kao poverenik Pokreta, bio organizator protesta u Smederevskoj Palanci, čime stupamo na opozicionu scenu u tom gradu.

Ubrzo se PSG ističe kreativnim akcijama u Smederevskoj Palanci koje uključuju prikupljanje humanitarne pomoći za ljude pogođene poplavama tokom leta 2019. godine, peticiju za oslobađanje Aleksandra Obradovića gde su skupili veliki broj potpisa, izbor za ,,Naj rupu Smederevske Palanke’’ kada su naši aktivisti lično zakrpili najgoru rupu u saobraćaju našeg grada nakon organizovanog onlajn glasanja sugrađana, obeležavanje Svetskog dana ljudskih prava, i mnogim drugim.

Uporedo sa navedenim, postaje i član Pravnog tima Pokreta sa kojim je radio na izradi novog Statuta, više Pravilnika i drugih opštih pravnih akata, a kao član pravnog tima objavljivao je i tekstove koji se tiču aktuelnih društveno-političkih zbivanja viđenih kroz pravnu vizuru . Učesnik je više obuka organizovanih od strane IRI ( International Republican Institute), NDI (National Democratic Institute) , ELF (European liberal forum) i FNF (Friedrich Naumann Foundation) . Tokom Parlamentatnih izbora 2020. , bio je zamenik člana ispred Pokreta slobodnih građana u Republičkoj izbornoj komisiji. Govori tečno engleski jezik, živi i radi u Smederevskoj Palanci.

Za Regionalnog predstavnika Centralne Srbije izabran većinom glasova na Skupštini održanoj 27. septembra 2020. godine.