Rešad Hodžić

Član predsedništva

Rođen 1965. godine u Novom Pazaru.

Osnovnu školu, kao i srednju medicinsku školu završio je u Novom Pazaru. Redovno je odslužio JNA od oktobra 1983. do oktobra 1984. godine.

Studirao je na Univerzitetu u Prištini, Poljoprivredni fakultet – opšti smer i dobio zvanje dipl. inž. agronomije.

Nakon studija, učestvovao je u formiranju i početku rada Omladinske zadruge Svetlost, gde se i sada nalazi u radnom odnosu kao njen direktor.

Aktivno počinje da se bavi lokalnom politikom iz nezadovoljstva preme tadašnjem stanju na lokalu 2001. godine i priključuje se Sandžačkoj demokratskoj partiji. Bio je njen jedan od prva tri odbornika u Gradskoj skupštini kao i direktor Kulturnog centra u Novom Pazaru.

Od 2008. do 2013. godine nalazi se na funkciji člana Gradskog veća grada Novog Pazara.

Od 2009. godine nalazi se na funkciji predsednika SDP-a i to sve do podnošenja ostavke avgusta 2013. godine. Tada se zbog sukoba sa osnivačem SDP-a i neslaganja sa politikom koja se vodila, kao i sa stanjem u stranci povlači iz pomenute stranke i sa svih javnih funkcija.

Nakon dve godine, tačnije 25. 5. 2015. godine, osniva građansko udruženje NOVI POKRET, čiji je aktuelni predsednik. Udruženje u februaru 2017. godine pruža podršku kandidaturi Saše Jankovića za predsednika Srbije, a decembra iste godine udruženje potpisuje sporazum o saradnji sa PSG.

Oženjen je i otac dve ćerke.