Petar Đorđević | Predsedništvo | Pokret slobodnih građanaPetar Đorđević

Član predsedništva

Petar Đorđević

Izabrani član Predsedništva

Rođen  25. jula 1960. godine u Leskovcu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu. Studirao filozofiju na Univerzitetu u Skoplju. U nameri da ostvari svoju životnu želju, godine 1986. stičem sertifikat zlatar – juvelir i nastavlja porodičnu tradiciju, koja bez prestanka datira od 1912. godine, i preuzima vođenje radionice za izradu i prodaju predmeta od plemenitih metala.

Politikom aktivno počinje da se bavim 1995. godine i pristupa Demokratskoj stranci. U njoj stiče veliko političko iskustvo i ostvarujem značajne rezultate od kojih se izdvajaju: - godine 1996. izabran za potpredsednika Opšinskog odbora DS u Leskovcu; - godine 1996. kandidat za odbornika na listi Koalicije „Zajedno“; - godine 1997.  nosilac liste na Parlamentarnim izborima za Jablanički okrug; - Od 2000. do 2004. godine obavlja funkciju potpredsednika Gradske vlade Leskovca. Nakon prestanka bavljenja politikom, pored svog redovnog posla, aktivno radi na unapređenju sporta u Srbiji, od lokalnog do internacionalnog nivoa.

Početkom 2019. godine vraća se politici i u Pokretu slobodnih građana prepoznaje ideje, ljude i načela za koja se zalaže čitav svoj život. Iste godine postaje Poverenik PSG za Leskovac i u kratkom periodu okupljam veliki broj istomišljenika i stvaramo vrlo jaku organizaciju.

Za člana Predsedništva Pokreta slobodnih građana izabran većinom glasova na Skupštini održanoj 27. septembra 2020. godine.