Maglai Jenő | Predsedništvo | Pokret slobodnih građanaMaglai Jenő

Član predsedništva

Rođen 1964. godine u Subotici.

Osnovnu školu je pohađao u Bajmoku, a srednju školu u Subotici. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Novom Sadu 1989. godine. Odslužio je redovan vojni rok u JNA od 1982. do 1983. godine.

Nakon studija radio je u Opštinskom sudu u Subotici, a 1991. godine je primljen u Advokatsku komoru Vojvodine. Od tada do danas radi kao advokat u Bajmoku gde je i sedište njegove advokatske kancelarije.

Bio je predsednik Skupštine grada Subotice od 2008. do 2010. godine. Bio je i predsednik Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara od 2003. do 2014. godine, a u dva mandata i član Predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara. Sve do isključenja zbog neslaganja autoritarnom rukovođenju stranke od strane njenog predsednika.

Osnivač je Mađarskog Pokreta, a na poslednjim lokalnim izborima u Subotici je predvodio Grupu građana Pokret za građansku Suboticu. Trenutno je predsednik odborničke grupe Pokreta za građansku Suboticu u Skupštini grada Subotice.

Oženjen je suprugom Ildiko (lekar specijalista) i imaju dvoje dece. U slobodno vreme se bavi sportom i to fudbalom i tenisom, a voli i sportski ribolov.