Jovana Filipić

Jovana Filipić


Rođena 27. septembra 2000. godine u Subotici gde je završila osnovnu školu i gimnaziju ,,Svetozar Marković“. Tokom srednje škole učestvovala je u novinarskoj sekciji školskog časopisa ,,Gymnasium“.  Studira Pravni fakultet u Novom Sadu u okviru kog pohađa Pravnu kliniku za borbu protiv nasilja u porodici.

Od svoje 15. godine bavila se volonterizmom u različitim organizacijama kao što su Kancelarija za mlade grada Subotice i Crveni krst Subotice. Bila je članica  najveće međunarodne studentske organizacije AIESEC. Unutar AIESEC-a bila je deo organizacioniog tima za konferenciju ,,Pokreni karijeru“. 

Ima  svoj jutjub kanal koji koristi kako bi govorila o društveno-političkim temama poput vršnjačkog nasilja, feminizma i mentalnog zdravlja. Cilj joj je da svojim angažovanjem na društvenim mrežama približi mladima aktivizam i ukaže na njihovu društvenu odgovornost.

Pokret slobodnih građana je prva politička organizacija u koju se učlanila iz potrebe da promeni negativni narativ politike i utiče na bolje uslove života mladih u Srbiji.

Ulaskom u Pokret slobodnih građana želi da poboljša položaj studenata, da promoviše zdrave vrednosti i da  inspiriše mlade da preduzimaju inicijativu za promene u svom okruženju.  

U slobodno vreme voli da trči i sluša podkaste.