Pokret slobodnih građana je na današnjoj konferenciji za novinare upozorio da je u poslednjih nekoliko meseci u pojedinim beogradskim opštinama broj birača drastično porastao. Božo Prelević, Poverenik PSG za Beograd, na konferenciji održanoj u prostorijama PSG, izneo je zvanične podatke da je na opštini Vračar birački spisak povećan za gotovo 5.000, a na Zvezdari za više od 10.000 glasača.

 

-  Ovi podaci govore kako se pre izbora prekrajaju izborni rezultati – rekao je Prelević. - To pokazuje da se dovode ljudi iz unutrašnjosti i partijski poslušnici koji bi trebalo da glasaju, jer vlast nije uspela ovim raskopanim i sabraćajem zakrčenim gradom da ubedi građane kako rade ispravno svoj posao.

 

Predsednik PSG Saša Janković, rekao je da su to zvanični podaci iz opština i dodao da ne želi da komentriše stav gradskog menadžera Gorana Vesića da “PSG time priprema alibi za izborni neuspeh”.

 

- Da li građani žele da trpe i dalje izjave kojima se vređa njihova inteligencija? Na pamet mi ne pada da Vesiću dokazujem bilo šta. Nadam se da će on odgovarati za ono što se radi u Beogradu i građanima Beograda - rekao je Janković.

 

Na opštini Vračar je od aprila do septembra 2017. godine broj glasača sa 63.655 povećan na 68.631, dok je na Zvezdari porast još drastičniji, pa je od marta do septembra ove godine broj glasača sa 153.659 skočio na 163.842.

Na kraju konferencije, Pokret slobodnih građana pozvao je sve ljude koji hoće izbore bez fantomki I peglanih listića, sve one koji bi da biraju slobodno i da budu birani pošteno, da dođu u petak, 6. oktobra u 18 časova na Trg republike.

 

 

April 2016. - Broj upisanih birača na teritorijima opština Zvezdara i Vračar

April 2017. - Broj upisanih birača na teritorijama opština Zvezdara i Vračar

Septembar 2017. - Broj upisanih birača na teritoriji opštine Zvezdara

Septembar 2017. - Broj upisanih birača na teritoriji opštine Vračar


Izvori: