Pokret slobodnih građana je u Sremskoj Mitrovici održao tribinu pod nazivom „Moć manipulacije“. Na tribini su pored Saše Jankovića, predsednika PSG, govorili i osnivači Goran Marković i Srbijanka Turajlić, kao i novi član Predsedništva Pokreta i poverenik za Vojvodinu Nebojša Milenković.

Govornici su bili jedinstveni u stavu da vlast koristi manipulaciju kao sredstvo za prikrivanje stvarnih problema i jedan od preostalih načina za održavanje na vlasti. Potpuno rušenje i poslednjih ostataka institucija u Srbiji i tabloidizacija najvećih društvenih problema stvorili su kod građana osećaj gađenja prema politici i pogrešno uverenje da su „svi isti“ i da pozitivne promene nisu moguće. Glavni zadatak koji se stavlja pred sve opozicione subjekte nije da dokažu da su samo bolji od SNS-a, već da su sposobni da u Srbiji uspostave sistem koji garantuje slobodu, jednakost i pravdu za sve građane.

- Minimum političkog poštenja jeste da stvorimo institucije koje neće ponižavati građane, istakao je Milenković dodajući da je poverenje osnov svake zajednice, a da su građani, opravdano, izgubili poverenje u institucije.

Jedan od osnivača Pokreta, Goran Marković, upozorio je na iskustvo vladajuće stranke koja je pre dolaska na vlast građanima obećavala čuda, a posle izborne pobede na ključna mesta u državi dovodila nestručne kadrove , vodeći se isključivo kriterijumom partijske lojalnosti.

- Treba da na sva mesta koja su značajna za život jednog grada dovedemo ljude koji mogu nešto dobro da urade, bez obzira na političku pripadnost.