Povodom obnavljanja rada Udruženja građana „Šumadijska regija“, ovu organizaciju je posetio Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana. On je na poziv Saše Milenića, predsednika „Šumadijske regije“, bio gost svečane sednice Skupštine Udruženja na kojoj se upoznao sa ciljevima i aktivnostima Regije.

„Obnova rada „Šumadijske regije“  potpuno se uklapa u koncept onoga što smo mi učinili pre nekoliko dana, osnivajući Pokret slobodnih građana . Mi negujemo zajedničke vrednosti, tako da očekujemo da će Šumadija kroz ovo udruženje učestvovati u opštenacionalnom građanskom pokretu koji će predstavljati branu vladavini jednog čoveka. Nama politiku neće diktirati ni Moskva, ni Brisel, već mi sami, vodeći računa o sopstenim inetesima“ rekao je Janković u obraćanju članovima Regije.

U okviru posete Šumadiji Saša Janković je u domaćinstvu porodice Marković u selu Grbice razgovarao sa  poljoprivrednicima koji su poručili da ovako više ne može i da se moramo ujediniti i pokrenui.

Udruženje građana „Šumadijska regija“ u petak, 26.maja obnovilo je rad posle višegodišnje pauze. Udruženje je osnovano 2001, a razlozi za reaktiviranje resursa i popunjavanje članstva Regije su pokretanje pitanja decentralizacije i građanskih sloboda i prava u poltičkoj situaciji neprihvatljivog koncentrisanja vlasti u Srbiji. „Šumadijska regija“ svoje aktivnosti će razvijati prvenstveno na regionalnom, ali i na nacionalnom političkom nivou.