Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković sa predstavicima mladih članova Pokreta slobodnih građana predao je danas u sedištu Ministarstvu unutrašnjih poslova priznanja velikog broja građana da su učestvovali u protestima nakon predsedičkih izbora. Pokret je priznanja prikupio radi podrške svim učesnicima protesta “Protiv diktature” kojima se, po prijavama MUP, sudi zbog okupljanja i slobodnog izražavanja mišljenja.

-Srbija nikada u naše doba nije imala vlast koja više laže, zastrašuje i koja se toliko plaši svojih građana, pogotovo mladih, obrazovanih i slobodnomislećih. Režim nema potrebe kukavički da pred sud izvodi dvoje po dvoje studenata, pisano sam priznao da sam ja organizator protesta, dao sve svoje podatke i prilažem preko stotinu priznanja drugih ljudi da su mi saučesnici u zločinu slobode mišljenja i okupljanja, istakao je Janković.

Predavanju potpisa prisustvovali su i Tijana Hegić i Vladimir Perić iz Pokreta protiv diktature, protiv kojih su postupci pred sudom već pokrenuti. Protiv studenata Pavla Terzića i Gavrila Vučetića suđenje je počelo još ranije.

Tekst priznanja glasi: Priznajem da sam zahtevao poštene i slobodne izbore! Priznajem da sam koristio svoja prava na okupljanje i izražavanje posle predsedničkih izbora jer smatram da nisu bili fer i pošteni! Priznajem da sam protestovao protiv diktature i nepravde! Priznajem da sam se borio protiv laži, nasilja, krađe, kriminala! Priznajem da sam svoje dostojanstvo uvek branio! Priznajem da nisam ćutao pred silom i nepravdom! Priznajem da u svemu ovome nisam bio sam! Priznajem da ću sve ovo ponovo raditi! Priznajem da sam svoj na svome i da niko nema veće pravo na ovu zemlju od mene, niti je iko više voli! Priznajem da ne pristajem na predaju! Priznajem da sam SLOBODAN ČOVEK.

Janković je na svom “priznanju” dopisao i da priznaje da je organizator protesta.