Odbor za ljudska i manjinska prava Pokreta slobodnih građana će 9 . i 10. decembra obeležiti Dan ljudskih prava na ulicama Beograda i Novog Sada u razgovoru sa građanima. Pozivamo sve građane i građanke da dođu da razmenimo informacije i slobodno  razgovaramo  o  pravima koja smo izgubili njihovom selektivnom primenom i politizacijom institucija.

Pokret slobodnih građana upozorava da ljudska prava nisu privilegija određenog broja pojedinaca bliskih vlasti. Za ogromnu većinu ljudi u Srbiji ljudska prava su samo mrtvo slovo na papiru, izgubljena na putu između prava koja su ima zakonom propisana i stvarnog života: deca i žene žrtve nasilja,otpušteni radnici, siromašni, osobe sa invaliditetom, medijski mrak,  javna osuda članova i simpatizera...

Pokret slobodnih građana na današnji, ali i svaki drugi dan poručuje da nema slobodne države bez poštovanja prava svih njenih građana. Ljudska prava i slobode svakog pojedinca su neotuđivi i PSG će ih, kada dođe na vlast, štititi odgovornim i savesnom primenom zakona i stanadarda i ponovnom izgradnjom institucija.

Na dan ljudskih prava, u nedelju 10. decembra, predsednik PSG Saša Janković i predsednica odbora za ljudska i manjinska prava, Ana Janković Jovanović će razgovarati sa građanima od 10:30 do 11:30 u Knez Mihailovoj ulici( kod restorana Vapiano).

 

Istog dana, aktivisti PSG u Beogradu razgovaraće sa sugrađanima i na sledećim lokacijama:

09:00 - 12:00: Pijaca "Dušanovac", Ljube Nenadovića bb, Voždovac

10:00 - 12:00: Pijaca "Skadarlija" (Bajlonijeva), Džordža Vašingtona 55, Stari grad

10:00 - 12:00: Pijaca "Smederevski đeram", Živka Karabiberovića 3, Zvezdara

10:00 - 12:00: Ispred tržnog centra "Stari Merkator", Palmira Toljatija 5, Novi Beograd

10:00 - 12:00: Pijaca "Blok 44", Jurija Gagarina bb, Novi Beograd

10:00 - 12:00: Kanarevo brdo - okretnica u Borskoj ulici, Rakovica

 

Aktivisti PSG u Novom Sadu, takođe u nedelju 10.12.2017. godine, razgovaraće sa sugrađanima u periodu od 16 do 18 časova ispred Katedrale - ulica Zmaj Jovina.

 

Kršenje ljudskih prava nas čini podanicima, a njihovo poštovanje slobodnim građanima. Pokažimo da smo slobodni!