Pokret slobodnih građana u Kragujevcu će delovati u saradnji sa Udruženjem Šumadijska regija čiji će lokalni odbornici u tom gradu formirati i novu odborničku grupu „Šumadijska regija Pokret slobodnih građana“. Prostorije ovog udruženja istovremeno će biti i mesto gde će Kragujevčani moći da pristupe Pokretu.

„Saša Janković bio je na osnivanju našeg udruženja Šumadijska regija, pa nije ni malo slučajno što i mi danas podržavamo njegov Pokret slobodnih građana. Veza između nas postoji. Ciljevi su nam vrlo kompatibilni i na prvoj narednoj sednici odbornička grupa će promeniti ime u "Šumadijska regija Pokret slobodnih građana" kazao je predsednik Šumadijske regije Saša Milenić.

Početak rada prvog lokalnog odbora Pokreta van Beograda bio je prilika za građane Kragujevca da popune pristupnice i razgovaraju sa članicom Pokreta, profesorkom Srbijankom Turajlić i članom Predsedništva Srđanom Škorom.

„Pokret slobodnih građana nastao je bez straha i naša je želja da Kragujevac, Šumadiju i celu Srbiju oslobodimo straha i da državu koju je Vučić oteo vratimo građanima. Ako je Kragujevac zaista srce Šumadije, onda mi želimo da on postane i dolina uspesnih ljudi, a ne dolina gladnih i nezaposlenih. Da zastava radnika koja se upravo tu prvi put zavijorila bude istinski garant socijalne pravde.“ rekao je Škoro pozdravljajući građane koji su u velikom broju došli da izraze podršku početku rada lokalnog odbora Pokreta.

„Ovo je još jedan od pokušaja za koji mislim da zaista može da uspe. Garancija nema, ali dok ne probamo nećemo ni znati. Ne slažemo se mozda do kraja u tome šta je slobodna i pristojna drzava. Da li je to samo da nema Vučića ili da radimo mnogo više, a ne da se samo zgražavamo i užasavamo. To nas nigde neće dovesti. I moramo mnogo više od toga, da se ne bismo našli na praznom prostoru bez jasne koncepcije -  da znamo kako? Ovog puta moramo početi odozdo na gore. Moramo da vidimo koji su suštinski problemi u Kragujevcu i Šumadiji, a ne da slušamo svađe koje su na nivou tračeva.“ poručila je profesorka Turajlić.

Prostorije Šumadijske regije u ulici Ive Lole Ribara 16 u Kragujevcu od ove subote biće otvorene za sve građane koji žele da pristupe Pokretu slobodnih građana.