Poštovane slobodne građanke i slobodni građani,

U ponedeljak 20.11.2017 u 10h u sedištu Pokreta slobodnih građana (Ilije Garašanina br.22) odupiremo se kršenjima ljudskih prava i osnovnih sloboda pružajući podršku Tijani Hegić i Vladimiru Periću.

Dođite da zajedno objavimo kraj strahu od sopstvene države, da pokažemo da slobodni građani nisu opasnost za sistem. Podnošenjem prekršajnih prijava protiv četvoro mladih građana kojima bi se većina država ponosila, oni pokušavaju da nam, osim države i institucija, uskrate i slobodu okupljanja i izražavanja! Nezakonito ograničavanje ovih ljudskih prava bitno ugrožava dosegnuti nivo istih i urušava ideju o demokratskom društvu kome težimo. 

Spontana mirna okupljanja građana su dozvoljena i predviđena Ustavom, zakonom i međunarodnim dokumentima, a odlikuju ih spontane građanske reakcije na određene događaje, odnosno upravo ono što se dešavalo nakon održanih predsedničkih izbora u Srbiji. 

Činjenica da se tokom održavanja skupova određeno lice istakne više od drugih ne čini to lice organizatorom skupa već je pokazatelj hrabrosti te osobe i njegove želje da se koristi svojim ustavom zagarantovanim pravom!

Događaju će prisustvovati Tijana i Vladimir, a zajedno sa njima i uz njih biće i Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, Aida Ćorović, članica predsedništva Pokreta i članica Odbora za ljudska i manjinska prava i rodnu ravnopravnost, predstavnici omladine i zainteresovani članovi Pokreta.

 

Sutrašnjim okupljanjem Pokret slobodnih građana započinje akciju prikupljanja potpisa na priznanja, koja će kasnije uručiti ministru dr Stefanoviću: