Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković, zajedno sa osnivačima i članovima PSG, razgovarao je danas sa građanima u Knez Mihailovoj ulici i najavio da će takvi razgovori biti organizovani širom Srbije.

 

"Svakodnevno pričamo na različite načine, preko društvenih mreža i mejlova, ali i ovako da pokažemo u centru Beograda, u centru Srbije, da smo prisutni, da ovo radimo zbog građana i sa građanima", rekao je Janković i dodao: "Radićemo to i u ostalim delovima Srbije, nadam se što više, ali ne što brže i što bolje, kao što to imamo na drugoj strani, nego iskreno i autentično".

 

On je naveo da građani znaju šta je najbolje za njih. Upitan da li je ovo početak predizborne kampanje za izbore u Beogradu, Janković je odgovorio da je, s jedne strane, politički gledano, vlast učinila da je Srbija stalno u kampanji, a da je s druge strane, naš život pretvoren u kampanju.

"Više ne znamo gde prestaje kampanja, a gde počinje svakodnevni politički rad, a mi ovo shvatamo kao svakodnevni rad. Nismo u situaciji da imamo redovne izborne cikluse, politiku i zakone koji se poštuju", rekao je Janković.

 

Ovde smo, dodao je, da "pokažemo građanima da politika nije iznad i van života, ništa što se odvaja od njihovih svakodnevnih problema, da smo mi građani kao i svi drugi, da živimo životom istim kao i svi oni, da nas muče iste muke i da želimo zajedno sa njima to da rešavamo".

Janković je istakao da Pokret slobodnih građana svakog dana nudi teme na nacionalnom, političkom, društvenom i kulturnom nivou, ali je dodao da su danas u Knez Mihailovoj pre svega da bi slušali građane.

 

Građani su imali priliku da se upoznaju sa vrednostima i ciljevima ovog Pokreta navedenim u dokumentu koji su im podelili aktivisti.

 

Janković je potvrdio da neće ići na sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, koji je zakazan za ponedeljak, zato što neće biti u Beogradu.

 

Izvori: