Pokret slobodnih građana je danas održao vanrednu Skupštinu kojoj su prisustvovali delegati članova i osnivači. Analizirane su aktivnosti i rezultati u prvih šest meseci od osnivanja Pokreta i usvojene su izmene Statuta radi unapređenja rada i ravnomernijeg predstavljanja članova u organima Pokreta.

 

Predsedništvo Pokreta od danas čine Janko Baljak, Nikola Đuričko, Rade Veljanovski, Jene Maglai (predstavnik Saveta organizacija), Božo Prelević (poverenik za Beograd), Nebojša Milenković (poverenik za Vojvodinu), Slavoljub Nikolić (poverenik za zapadnu Srbiju), Snežana Tasov (poverenik za istočnu Srbiju) i predsednik Pokreta Saša Janković. Kandidati za člana Predsedništa su i Saša Milenić, kandidat za poverenika centralne Srbije, i Rešad Hodžić, kandidat za poverenika južne Srbije. O izboru preostalih članova Predsedništva odlučivaće Skupština Pokreta na svom prvom narednom zasedanju. U Pokretu će se nakon danas usvojenih izmena Statuta formirati i Politički savet i Izvršni odbor, čiji predsednici će takođe biti članovi Predsedništva.

 

Predsednik PSG Saša Janković je ponudio da se glasa o njegovom razrešenju, ali su članovi skupštine to jednoglasno odbili. Goran Marković i Aida Ćorović su se, iz privatnih razloga, povukli iz Predsedništa, a dalji rad će nastaviti kroz druge organe i aktivnosti Pokreta.

 

Takođe, PSG želi da izrazi zahvalnost na saradnji i doprinosu i onim članovima koji su napustili  Pokret i želi im puno uspeha u daljem radu i angažovanju.