Pokret slobodnih građana, udruženja, sindikati, stranke i druge političke i nepolitičke organizacije na Trgu Republike u Beogradu rekli su javno i glasno “ne” krunisanju diktature Aleksandra Vučića, koji je pompeznim činom sopstvene inauguracije još jednom pogazio Ustav.

“Pokazali smo Srbiji i svetu jedinstvo protiv diktature. Razotkrili smo da danas u Srbiji postoje samo dva politička pravca – u Vučićevu diktaturu, i na ovu stranu - u slobodu. Gradićemo dalju saradnju radi što bržeg kraja pogubnog režima, da bismo građankama i građanima Srbije što pre ponudili normalan život i da bismo sprečili društveni konflikt u koji nas vlast gura”, poručio je predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

Skup je završen šetnjom ulicama Beograda, bez incidenata kojih je bilo tokom prepodnevnog okupljanja pristalica Srpske napredne stranke. Pokret slobodnih građana najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja prema građanima i novinarima i uvek će nedvosmisleno i jasno stati u odbranu dostojanstva građana i države.