Odbor za  za ekologiju, energetiku i zaštitu životne sredine, koji su predstavljali predsednik odbora Igor Ginzberg i sekretar Lidija Martinović, održali su sastanak sa poverenicima beogradskih opština u cilju usklađivanja programa za predstojeće beogradske izbore i organizaciju niza tribina i radionica koje će biti održane širom Beograda.

Na sastanku je diskutovano o aktuelnim problemima u svakoj od opština i predložena su rešenja za njihovo otklanjanje. Između ostalog, ukazano je na problem energetske efikasnosti sa kojim se suočavaju svi delovi Beograda, ali koji je najizraženiji u opštinama Stari grad, Savski venac I Novi Beograd. Takođe je bilo reči o problemima Savskog amfiteatra,  industrijskih centara u stambenoj zoni  Palilule, problemima pasa lutalica na Zvezdari i ideji obnavljanja reciklažnog centra, problemu zapuštenih fasada, divlje gradnje i nehigijenskih naselja na Novom Beogradu, kao i o fantomskom projektu PARIGUZ na Rakovici.

Odbor za EEZ je nakon brojnih sastanaka završio sa izradom programa za Beograd koji će građanima Beograda prezentovati na tribinama i radionicama koje će biti održavani u narednih nekoliko meseci.