Pokret slobodnih građana je ispred Starog Merkatora na Novom Beogradu danas podržao proglas Samostalnog sindikata građevinarstva „Kada kreneš na ženu, krenuo si na stenu“ u kom se osuđuje diskriminacija Danke Simić i svih drugih žena u Srbiji.

Odbornica u Skupštini grada Beograda Anđelka Žunić rekla je da osuđuje diskriminaciju Danke Simić: „Koja je posle 32 godine rada diskriminisana i najstrože kažnjena tako što je sa pozicije laboranta prebačena da ručno prenosi kamenje u kamenolomu, samo zato što je njen suprug predsednik sindikata koji štiti prava radnika."

„Danas smo ovde da ispred Pokreta slobodnih građana podržimo Danku Simić i najoštrije osudimo i izrazimo protest protiv svih ljudi koji zloupotrebljavaju svoj položaj i svih vlasnika i rukovodioca koji na najrazličitije načine diskriminišu ljude koji imaju suprotno mišljenje“, izjavio je Milan Mrđa zamenik poverenika PSG-a za Novi Beograd.

Poverenica za Novi Beograd PSG-a i odbornica u Skupštini grada Beograda Nataša Medojević pozvala je sve one koji se suočavaju sa diskriminacijom na svojim radnim mestima da sve zloupotrebe prijave nadležnim organima.

Odbor za ljudska i manjinska prava i rodnu ravnopravnost PSG-a će pratiti da li je kompanija Ravnaja, koja je degradirala Danku Simić, sprovela mere kako bi se diskriminacija otklonila Poverenice za ravnopravnost u predviđenom roku od 30 dana koje je ona donela 21. marta.