Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković susreo se danas u Beogradu sa članom Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropsku politiku nemačkog Bundestaga Manuelom Saracinom i njegovim saradnicima.

 

Janković je gostu iz Nemačke preneo čvrsto opredeljenje Pokreta slobodnih građana da u Srbiji gradi vladavinu prava i poštovanje prava građana, socijalnu pravdu, borbu protiv korupcije i kriminala,  institucionalnu, antifašističku, otvorenu, ekološku evropsku državu tržišne ekonomije, koja je u prijateljskim odnosima sa okruženjem i svetom. Pokret je nosilac socijalno-liberalnih političkih ideja, jačaće svoje političke odrednice i iskreno sarađivati sa svim organizacijama u zemlji i inostranstvu koje baštine slične vrednosti.

 

Janković je takođe istakao da građani Srbije ne žele u EU da bi iskoristili njene fondove, već da bi u njoj našli oslonac za izgradnju istinskih zajedničkih vrednosti, životnog standarda i doprineli zajedničkim evropskim interesima. Predsednik PSG je Saracinu čestitao na izuzetnom poznavanju prilika u Srbiji i okruženju i poželeo da i Srbija uspostavi demokratiju i razvije državu tako da bude faktor evropske stabilnosti.

 

Sastanku je prisustvovao i ambasador Nemačke u Srbiji, Aksel Ditman.