Ni posle dve nedelje od kako je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na siledžijski i mafijaški način pretio Vladimiru Polovini, asistentu na Građevinskom fakultetu, država ne reaguje. Laban je i dalje na najvišoj gradskoj funkciji, a stravične pretnje upućene Polovini, aktuelna vlast i ne pominje.

 

Miroslav Milojević, zamenik predsednika odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu, rekao  je da će zbog toga što Bogdan Laban pravi „slučaj građanina Vladimira Polovine”, Građanski pokret zatražiti Labanovu smenu u Skupštini Subotice, i pozvao je sve opozicione stranke da potpišu njihov zahtev.

 

- Došao sam da podržim naše prijatelje i ohrabrim građane Subotice da podrže inicijativu Labanove smene i odbrane svoju slobodu – rekao je Nikola Đuričko, član Predsedništva Pokreta slobodnih građana na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare sa Građanskim pokretom u Subotici.

 

Novinarima se obratio i Srđan Škoro, član Predsedništva Pokreta slobodnih građana:

- PSG je prvi reagovao na kriminalno ponašanje gradonačelnika, kada se incident dogodio. Ako u 21. veku imate gradonačelnika koji preti ljudima čupanjem grkljana, zamislite u kakvoj državi živimo. Kada se takvo ponašanje ne sankcioniše, dolazi do patoloških laži kakve proizvodi ova vlast. Ukoliko gurate pod tepih toliku količinu nasilja, onda kao posledica uslede pretnje smrću zaposlenima portala “Magločistač” ili brutalno otimanje fudbalskog kluba Bačka. O tome jednostavno ne sme i ne bi trebalo da se ćuti.

 

Pokret slobodnih građana od samog osnivanja ukazuje da se Vučićeva vlast zasniva isključivo na lažima i nasilju, a slučaj gradonačelnika koji preti čupanjem grkljana, bez ikakvih sankcija, to samo potvrđuje.