„Noćnim rušenjima i selektivnom primenom zakona režim namerno diže tenzije kako bi skretao pažnju sa svoje nesposobnosti da rešava životne probleme građana i tako se veštački održavao. Moramo od takve vlasti, koja je mentalno u devedesetim godinama i gore od toga, čuvati mir u društvu i biti solidarni“, istakli su članovi predsedništva Pokreta slobodnih građana Aida Ćorović i Srđan Škoro u razgovoru sa muftijom sremskim i glavnim imamom medžlisa Zemun Eminom Zejnulahuom.

Članovi predsedništva Pokreta, predstavnici omladine i Informativne službe posetili su članove lokalne muslimanske zajednice u Zemun Polju u kojem je, u noći između četvrtka i petka, porušen mesdžid u prisustvu jakih policijskih snaga. Saglasni u tome da je neophodno da se zakoni i rešenja o rušenju primenjuju transparentno i jednako na sve građane, predstavnici Pokreta i muftija sremski istakli su da je važno da građani budu mudriji od vlasti i ne dopuste joj da izazove nove podele u društvu.

Ćorović i Škoro najavili su smenu vlasti noćnih rušitelja i izgradnju države u kojoj zakoni važe podjednako za sve, koja podstiče toleranciju i rešava, a ne pravi sukobe.

Zaključeno je da hitno treba pronaći način kako da vernici dobiju dostojanstven prostor za molitvu. Imajući na umu činjenicu da se prekoputa porušenog objekta nalazi zaparloženo opštinsko zemljište, predloženo je pokretanje peticije da se na tom mestu novi mesdžid izgradi uz poštovanje svih propisa.

Pokret slobodnih građana pomoći će Islamskoj zajednici u sprovođenju peticije koja će biti upućena Gradskoj opštini Zemun i  pozvaće građane svih veroispovesti da podrže manjinsku zajednicu Muslimana u njihovom novom pokušaju da izgrade mesdžid u kojem se vernici okupljaju u vreme molitve, a koji za razliku od džamije, nema minaret sa kojeg se pet puta dnevno poziva na molitvu.