Članovi Političkog saveta PSG Zoran Hamović i Goran Marković i osnivač PSG Dragan Velikić, su zajedno sa Nebojšom Bradićem i Irinom Subotić, napisali pismo podrške predsedniku SANU Vladimiru Kostiću. "Pokušaj Vladimira Kostića da na kulturan način odgovori istupu Emira Kusturice označio je odbranu dostojanstva dijaloga i potrebu da se SANU zaštiti od nasrtaja buke i besa gomile." istakli su u pismu.

Zoran Hamović, član Predsedništva i predsednik Političkog saveta Pokreta slobodnih građana komentarisao je za dnevni list Danas sukob Kostića i Kusturice. 

"Žao mi je što je došlo do takve vrste polemike između dve izuzetno važne ličnosti našeg kulturnog i javnog života. Ali, pošto svi svakodnevno sve više razmišljamo u crno-belim slikama, sve je vidljivije da je naše društvo opasno antagonizirano i da dolazimo u stiuaciju da smo neprekidno jedni protiv drugih. Živimo u kriminalnom miljeu što podrazumeva da u društvu nema nijanse, promišljanja i dijaloga." kaže Hamović. 

"Napadati predsednika SANU kakvog imamo samoubilački je za svaki slobodan i demokratski uređen narod. Sadašnji predsednik SANU je ličnost koja progovara u ime budućnosti i štiti onu vrstu vrlina koje mora imati svaki slobodouman građanin. Iako volim i cenim talenat Emira Kusturice, smatram da je došao u fazu u kojoj mu je publicitet i koketerija sa priprostim svetom važnija od suštine u budućnosti društva u kome živimo." zaključio je Zoran Hamović.