Pokret slobodnih građana upozorava da se sve brojniji i drskiji pokušaji prekrajanja istorije i sudskih postupaka, rehabilitacije kriminalaca i jačanja ekstremističkih organizacija ne dešavaju spontano, već su deo organizovane akcije kojom aktuelna vlast želi da stvori klimu straha od konflikta u društvu i ljude uplaši od bilo kakvih promena.

Najnovija skandalozna izjava kandidata sa liste SPS-a, Tome File, o Zvezdanu Jovanoviću kao Gavrilu Principu, tekst o navodno novim dokazima o atentatu na Vuka Draškovića, nedavni skup neonacista u Beogradu, okupljanje „Srpske desnice“, sve su to pojave namenjene da među ljudima proizvedu zebnju i strah, posebno među starijim stanovništvom, koje će onda navodni svemoćni vrhovnik smirivati.

„Pozivam ljude da se odupru atmosferi konflikta i straha. Kada povratimo otetu nam državu, njeni organi suzbiće sve ekstremističke grupice koje sada ova vlast čini silnima, a ubice političara će biti u zatvoru, odakle ih niko neće prizivati i veličati. Bićemo spokojni i normalno živeti kada država prestane da bude najveći izvor zebnje i nesigurnosti, što sada jeste“, ističe predsednik Pokreta Saša Janković.

 


Ilustracija: Corax