Pretnje, ponižavanja i uvrede koje najviši državni funkcioneri svakodnevno upućuju političkim protivnicima i nepodobnim novinarima postale su opasan manir koji  su oberučke prihvatili i počeli da svakodnevno primenjuju njihovi agresivni sledbenici, sledeći primer koji im pružaju njihovi politički uzori.

To predstavlja promociju jednog nenormalnog i nedopustivog modela ponašanja i legitimizaciju vređanja i  pretnji, koje neretko prerastaju u otvoreno nasilje. Kada to čini predsednik države, na razne načine vređajući i omalovažavajući svoje političke protivnike, to nije samo nevaspitanje i gaf, već razlog za ozbiljnu brigu u pogledu sudbine, ali i samog postojanja pravne države.

Sprovođenje ovih metoda od strane predstavnika vlasti i njihovih sledbenika ne samo da se ne može opravdati, već u svakoj normalnoj državi podleže krivičnoj odgovornosti i ozbiljnim sankcijama. Tražimo hitnu istragu u vezi sa pretnjama koje su citirane na početku saopštenja i najsnažnije osuđujemo i druge slične pretnje koje su upućene Draganu Janjiću, glavnom i odgovornom uredniku „Bete“, kao i Đorđu Vukadinoviću, narodnom poslaniku i uredniku „Nove srpske političke misli“.