Na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, Pokret slobodnih građana upozorava da Napredna stranka od Srbije sada i otvoreno pravi totalitarnu državu i najavljuje da će svi koji danas učestvuju u tome, sutra odgovarati.

Jučerašnje snimanje novinarke televizije N1 dok pita i ljudi koji joj odgovaraju, nedvosmisleno je zastrašivanje medija i građana. U radnom tekstu novog zakona o policiji piše da će policija, i bez ikakvog osnova sumnje, i bez sudske presude, moći tajno da prati i snima ljude. Srpska napredna stranka više nema institucionalnih kočnica, otela je državu, piše Ustav i zakone kako joj odgovara i gazi pred sobom sve slobode, istinu, demokratiju i pravdu.

Pokret slobodnih građana obavezuje se da će se boriti i izboriti da oni koji sada prate, prete, snimaju, prisluškuju, podmeću, ucenjuju, zastrašuju, otpuštaju, satanizuju, tuku, čupaju grkljane... odgovaraju za zlo koje nanose ljudima i društvu i poziva sve ljude koji drže do dostojanstva i budućnosti da se toj borbi pridruže.